Tips & inspo, Wellness
Kommentera

Happy Healthy November

kollage

Nu när höststormarna drar förbi och soltimmarna blir allt färre är det ännu viktigare att vi får i oss tillräckligt med näring. Genom att äta en näringsrik och varierad kost kan du hålla förkylningarna på långt avstånd. Boosta din kropp med nyttigheter i form av blåbär, citron, honung, ingefära, gojibär, nötter, spirulina, grönkål, spenat, mango, avocado, kokosolja… Och en och annan chokladbit. Mörkchoklad förstås! Eller min favorit – raw kakao. Gör en mousse på raw kakao, dadlar, banan och en skvätt mandelmjölk. Mumma för själen.

Och du, glöm inte träningen. En promenad till och från jobbet  – vardagsmotion när den är som bäst. Utöva yoga, löpträna, tabata, crossfit, skidåkning, dans. Ja listan kan göras lång. Ibland får jag frågan ”Hur orkar du träna så mycket?” Tränar jag inte skulle jag inte orka. Med nåt. Min träning ger mig energi och ork till annat, såsom jobb, studier och livet självt. Att sluta träna finns inte på kartan. Den är en stor del av mitt liv. Ett liv som jag vill orka leva fullt ut. Visst ibland behöver man de där dagarna man inte lyfter så mycket som ett finger. En kväll i soffan med en bok och favoritchokladen ( som idag).

Det viktiga är att du lyssnar till kroppens signaler; Är du trött – vila. Är du lat – träna. Är du rastlös – ta en löprunda, gör en god middag, baka, ring en vän. Är du förkyld – drick hett vatten med citron, honung och ingefära. Känner du dig nedstämd – försök ta vara på de timmarna solen är uppe, ta en promenad med bästa vännen/pojkvännen, gör något som får dig på gott humör helt enkelt! Tillåt dig själv att inte alltid vara på topp. Livet består av både toppar och dalar. Men med en positiv inställning kommer man långt. Själv kommer jag nog äta en extra raw kakao bit i november, umgås med min underbara pojkvän, löpträna och dricka alldeles för mycket kaffe. Gläd dig över de där små små sakerna i livet. De där sakerna som du tar för givet. Happy Healthy November!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s