Healthy treats, snacks
Kommentera

Homemade white chocolate

DSC02919 kopiera

Idag försökte jag mig på att göra hemmagjord vitchoklad. Det är väldigt lätt att göra egen choklad. Dessa blev inte helt perfekta, kunde vara mycket sötare i smaken. Jag använde iallafall ca 50 g kakaosmör och 2 msk agavesirap. sedan tillsatte jag 1 tsk bipollen och 1 tsk vaniljpulver. Jag smälte chokladen i vattenbad och tillsatte de övriga ingredienserna. Chokladen har jag förvarat i kylen. Den ska stelna åtminstone 2 timmar innan servering. Nästa gång ska jag tillsätta mer sötning, rå kakaopulver, kanske gojibär och macadamia nötter. Mmmmm… Bara fantasin sätter gränser.

 

Today I tried to make home made white chocolate. I’m still working on the flavour, since the taste could be a little sweeter. But basically if you would like to make your own chocolate you would need cocoa butter, some kind of sweetener such as agave, lucuma or coconut sugar etc. Then you can add vanilla powder, bee pollen, goji berries, macadamia nuts etc. Basically, what ever strikes you.

Homemade chocolate is really easy to make; you start by melting the cocoa butter, then just add rest of the ingredients. Let cool in the fridge for at least 2 hours before serving. Store in the fridge.

When I made these I used approximately 50 g cocoa butter and 2 tbs agave syrup. Then I added 1 tsp bee pollen and 1 tsp vanilla powder. But you can for sure double the dose sweetener. And of course –  why not add raw cacao powder for a rich chocolate flavour, which I will next time…

DSC02925 kopiera

DSC02911

 

Good luck with your chocolates!

/Linda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s