Tips & inspo, Wellness
Kommentera

Superfood of today

Vi tar en närmare titt på bipollen…

Innehåller samtliga 20 aminosyror, antioxidanter, nästan alla enzymer och koenzymer som kroppen behöver, protein och 27 mineraler. Dessutom innehåller bipollen A-, B-, (B1, B2, B3, B6, B9, B12) C- och E-vitamin. De små ”fröna” sägs öka muskeltillväxten och energinivån, stärka immunförsvaret och blodkärlen, förebygga åderförkalkning, benskörhet och infektioner. De sägs även förbättra minnet, koncentrationen, stimulera hemoglobinproduktionen, samt stimulera syreupptagningen och matsmältningen.

Innehållet av B12-vitaminen gör detta till en extra bra råvara för veganer och vegetarianer. B12 behövs även för cellernas ämnesomsättning, för att bilda blodkroppar och för nervsystemets funktion.

Hur använda?

Piffa upp morgongröten med bipollen, blanda i smoothien och salladen eller dekorera dina bakverk med dessa små vitaminbomber.

DSC03274

Bipollen lär har använts i historisk tid i Kina i hälsofrämjande syfte. Det är ett utmärkt kosttillskott, bipollen har så gott som samtliga näringsämnen som kroppen behöver för att bibehålla och bygga upp en god hälsa. Den höga halten av protein bidrar till en ökad muskelstyrka vilket gör det till ett passande kosttillskott för idrottare och andra personer som strävar efter att öka muskelstyrka och energi. De fleromättade fetterna hjälper till att bygga upp kroppens celler, bidrar till tillväxt och vitalitet och förkortar ansträngda musklers återhämtningstid.

Bipollen innehåller även många av kroppens enzymer. Enzymer är viktiga för en bra matsmältning och för att födan ska kunna tas upp av kroppen. Dessa små guldkorn sägs även öka den sexuella lusten.

Obs! Börja med mycket små doser av bipollen för att testa eventuella allergiska reaktioner.

DSC03269 kopiera

Källa: www.goforlife.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s