CV

Linda Maria Vestman

PROFIL

  • Kreativ och driftig kommunikatör/journalist med praktisk erfarenhet från    kommunikationsbranschen.
  • Har utvecklat mitt sinne för text och bild tack vare det dagliga arbetet med min hemsida cleaneatingbylinda, här får jag möjligheten att utvidga mina kunskaper inom en mängd områden, såsom text- och bildhantering samt sociala medier.
  • Kandidatexamen i journalistikvetenskap.

UTBILDNING

2011-2014

Filosofie kandidatexamen. Journalistikvetenskap. Institutionen för mediestudier, IMS Stockholms universitet.

Journalistikvetenskap 1

Journalistikvetenskap – kandidatkurs

Medieproduktion

Mediepraktik

2003-2007

Degree Programme in Hotel, Restaurant and Tourism Management. Bachelor of Hospitality Industry. Haaga-Helia University of Applied Science, Helsingfors Finland.

2006

Brand Management kurs, Svenska Handelshögskolan, Helsingfors.

1997-2000

Studentexamen, Jakobstads Gymnasium Finland.

EXAMENSARBETE

C-uppsats. Journalistikvetenskap. Mediernas roll i ett risksamhälle – kvällstidningarnas hälsolarm. Institutionen för mediestudier, IMS Stockholms universitet. 2012.

C-uppsats. Brand Image. The Swedish customers’ image of Tallink Silja Line. Haaga-Helia University of Applied Science, Helsingfors Finland. 2007.

ARBETSLIVSERFARENHET

2013-04-17 – pågående

cleaneatingbylinda.com

Arbetet med hemsidan har breddat mina kunskaper inom en mängd områden, såsom fotografering, bearbetning av text, matstyling, hur man skriver för webben, samt marknadsföring genom sociala medier och sökmotoroptimering. Att utveckla en egen idé och se hur den tar form har gett mig bättre självförtroende och definitivt fått mig att inse att det är det här jag vill arbeta med i framtiden; en kombination av text, bild, webbproduktion och sociala medier.

2005-05-17 – pågående

Catering Steward/Purser. Tallink Silja AB, M/S Silja Symphony.

Har parallellt med studier arbetat på ett kryssningsfartyg som purser/receptionist. Den dagliga kontakten med resenärer har lärt mig att hantera en mängd situationer, såsom klagomål, stress och olycksfall. Att arbeta inom kundservice har onekligen fått mig att växa som individ och gett mig mer skinn på näsan, samt en ökad förmåga att kunna läsa av situationer och människor.

2015-08-01 – 2016-04-01

Kommunikatör, Tallink Silja AB, Stockholm.

Stort fokus låg på att skapa nya bloggkontakter, vilket bidrog till en mängd nya framgångsrika samarbeten för Tallink Silja AB. Övriga arbetsuppgifter; skriva, distribuera och översätta pressmeddelanden, samt upprätthålla en daglig kontakt med svenska journalister och bloggare.

2013-09-02 – 2013-12-05 

Praktikant på kommunikationsavdelningen, Tallink Silja AB. Stockholm.

Mina arbetsuppgifter omfattade följande; upprätthålla en daglig kontakt med svenska journalister, skriva och distribuera pressmeddelanden till svensk media, samt arrangera enskilda journalistresor. Övriga arbetsuppgifter; arrangera större press-resor och uppdatera information, nyheter och pressklipp på intranätet.

SPRÅKKUNSKAPER

Svenska – Flytande i tal och skrift (modersmål)

Engelska – Mycket goda kunskaper i tal och skrift

Finska – Goda kunskaper i tal och skrift

Tyska – Måttliga kunskaper i tal och skrift

Italienska – Nybörjarkunskaper

DATORVANA

Goda kunskaper i Microsoft Office

Goda kunskaper i Photoshop

Goda kunskaper i Indesign

Goda kunskaper i Final Cut Pro

Goda kunskaper i WordPress

REFERENSER OCH ARBETSPROVER

Lämnas på begäran.